top of page

Stille retrett - informasjon 

3 dagers varighet  - Finnskogen Retreat 

Denne introduksjonen til stillhet og mindfulness meditasjon strekker seg vanligvis over tre dager i idylliske omgivelser på Finnskogen.

 

Første dag snakker vi om hva mindfulness og meditasjon er, og går gjennom grunnleggende meditasjonsteknikker. Når vi går til ro første kveld går vi også inn i 36 timers stillhet. Det innebærer at vi legger bort telefoner, nettbrett, bøker, håndarbeid, skrivebøker og liknende. Vi skal unngå blikkontakt og høflighetsgester, og skal på ingen måte forsøke å kommunisere med andre kursdeltakere under stillheten. 

 

Andre dag starter klokken 6 og går til meditasjon og egentid. Meditasjonene er tilrettelagt for nybegynnere, så selv om det blir flere timer felles meditasjon denne dagen så er det overkommelig. Egentiden skal du bruke til å være til stede der du er, som et førstehåndsvitne til hva som skjer i ditt eget sinn når det ikke er masse andre saker som får avlede oppmerksomheten din. Midt på dagen blir det anledning til individuell veiledning. De tre måltidene spises i stillhet, med oppmerksomheten vendt mot maten. Klokken 21 blir det ny anledning til individuell veiledning og klokken 22 er det ro. 

 

Tredje dag starter på samme måte som dag to, med meditasjoner og frokost. Klokken 10:15 går vi ut av stillheten, og før lunsj blir det anledning til erfaringsdeling, spørsmål og svar. Etter lunsj får vi tilbake telefonene våre. Enten du er litt kjent med meditasjon fra før eller dette blir din første erfaring, så vil denne retretten by på verdifulle erfaringer. Kanskje oppdager du nye sider ved deg selv. Kanskje får du oppleve en indre stillhet som vi sjelden opplever i det livet vi vanligvis lever. Kanskje ender du opp med å gjøre meditasjon til en del av din egen hverdag.

Praktisk informasjon:
 

 • Måltidene er  enkle, velsmakende og tilpasset aktiviteten.
  Si ifra om du har spesielle ønsker eller behov, så tilpasser vi oss så langt det lar seg gjøre.
   

 • Retretten skal være fri for nikotin, alkohol og liknende. Vi ber også om at dere dropper knask og godteri og nøyer dere med det som blir tilbudt fra vår side.
   

 • Deltakere må selv stå for transport. Har du mulighet for å ta med en eller flere passasjerer formidler vi gjerne kontakt med deltakere som ønsker transport. 
   

 • Overnatting skjer på sovesaler i gammel tømmerbygning, og forholdene er generelt enkle. Det er også mulig å overnatte i telt for deg som måtte ønske det.
   

 • Les mer om våre vilkår her. Ta kontakt dersom du lurer på noe!

Send meg en mail når dere har satt opp nye datoer for denne retretten:
bottom of page